Dag 29: Bourges - Chârost
Door: Willy
Blijf op de hoogte en volg Willy
13 September 2017 | Frankrijk, Chârost
Vanmorgen was ik al om 7.00 uur bij de bakker om iets te halen voor het ontbijt. Na het ontbijt rugzak inpakken en daarna naar de route gelopen om mijn wandelmaatje op te wachten. Op de route maar in een café gelopen, 8.30 uur, voor een bakske koffie. Dat kennen wij in Nederland helemaal niet om voor het werk even een café binnen te lopen, kopje koffie en weer weg. Sommige met een 3 delig maatpak, een ander met een klodder verf op zijn kleren. Maakt allemaal niet uit het loopt gewoon even binnen. En dit heb ik al een paar keer zo mee gemaakt maar ik vind dit toch wel iets hebben. Spreekt mij wel aan, volgens mij zijn wij als Hollanders daar te zuinig voor of daar geen tijd voor willen vrij maken. Ik heb vandaag maar eens een onderzoek gedaan naar het verschil van regen in Nederland en in Frankrijk. Was vandaag een perfecte dag voor. Ik had tijd en regen genoeg. En ik kan daar wel een moeilijke berekening op los laten maar het komt er op neer dat je zowel in Nederland als in Frankrijk gewoon nat wordt. Echt, geloof het maar. Ook hier heb je dan weer het geluk dat de meeste regen niet op je valt maar er naast. En ik liep lekker in mijn korte broek, regenjas aan met de capuchon gewoon niet over mijn hoofd. Lekker. Vandaag wil ik vanaf hier schoonvaoder feliciteren met zunne verjaardag. Jan proficiat met je 86ste verjaardag en nog veul gezonde jaren gewenst. Door de drukte van zijn verjaardag zal hij wel niet aan toekomen om dit bericht te lezen maar dat geven jullie dat maar door. Vandaag samen naar Chârost gelopen, 26 saaie km'ers. Hier in dit dorp zou een restaurant zijn om iets te eten. Nou, dat restaurant was er wel maar kei dicht. En dan had ik weer het geluk dat ik een Fransman bij mij had die snapt tenminste wat er op dat briefke staat wat op de voordeur is geplakt. Komt er op neer dat je een telefoonnummer moet bellen, je wordt opgehaald en dan kunde elders eten. Nou snap ik waarom zij de moeite nemen om ons op te halen. Wat was dat eten slecht, echt niet normaal. Ben wat gewend, maar dit. We werden gelukkig wel weer terug gebracht.
Morgen weer een winderige dag, en dat ligt niet aan het eten.
De groeten.
14 September 2017 - 07:44
....."Ikke"..................:
His ______________
Hoi Willy, geziet heb nou oewe naam goed getypt.
Ik lees dat gij lekker kuiert, geniet van de natuur van het vrouwelijk schoon..{ook natuur!}
Dat is goed voor het moreel en voor heel veel andere dingen, ja toch!
Ook het wandelen in de regen, grandioos mooi, ...... Willy kijk maar eens omhoog..!!!
Elk druppeltje is anders, doet krampachtig zijn best om zachtjes neer te komen.
En ontdekt ondertussen, dat op het hoofd van Willy, is het aangenaam om te landen............
Als jij dit aanschouwd, de lach op je gezicht laat stralen blijft wandelen een leuke bezigheid!
-------
Willy, tot OOgjes...
......."Ikke".... Jo.. van Jans
14 September 2017 - 11:04
Wiljan Kluytmans:
Hi Willy, knap dat je aan t avontuur begonnen bent, je schrijft erg leuk! Ze zeggen dat de eerste stap de moeilijkste is. Bon Camino