Dag 36: Saint Goussaud - Saint Leonard de Noblat
Door: Willy
Blijf op de hoogte en volg Willy
20 September 2017 | Frankrijk, Limoges
Vandaag weer eens lekker wandelweer, na bijna 2 weken kon vandaag weer de korte broek aan. En de regenjas uit. Vanmorgen vroeg nog 6 graden maar na 10.00 uur was het al lekker warm, in de middag ruim 20 graden. En dat kon ik ook al gelijk merken. Was een zware beproeving vandaag, 35 km te gaan met veelal berg op en af. En dan ook nog veelal onverharde paden. Was vandaag een dag van ontmoeten, elke dag kom ik wel iemand tegen die mij begroet of aan spreekt maar nu opvallend veel. Om er een paar te noemen: loop ik langs een terras spreken 3 mannen mij aan over hetgeen wat ik aan het toen ben. Uiteraard blijf ik dan even buurten. Onderweg loop ik een ouder stel voorbij en zij spreken mij aan. Zij elke keer vertalen naar hem toe, en zo lopen wij een tijdje met elkaar op. Zin in koffie loop ik een café binnen, daar binnen leek het net of ik Africa binnen liep. Een en al attributen uit Afrika. Toen ik daarover begon en vertelde dat ik ooit in Tanzania was geweest een en al belangstelling. Onderweg een aantal pelgrims gesproken die ook onderweg waren naar dit dorp. Op een camping aan gekomen voor een pauzeplek vertelde de eigenaar dat de camping gesloten is daarom had hij tijd genoeg om met mij een praatje te maken. Aan gekomen in de refuge was het al aardig druk. In totaal 9 personen waren d'r, best veel voor mijne doen. Maar kei gezellig, 3 uit NL. 1tje uit België, 1tje uit Brazilië, 1tje uit New Zeeland, 2 Fransen en ik dan. Mooi gezelschap. En gelijk vroegen ze aan mij of ik mee wilde eten. En zo zaten we met 7 personen lekker en gezellig te eten. Na het eten samen afwassen en met 4 personen nog even door het dorp gewandeld. Mooie dag, mooie plekken en bijzondere ontmoetingen. Echt gezellig. Tot morgen voor nog meer mooie momenten en bijzondere ontmoetingen, ja dat weet ik nu al.
De groeten
21 September 2017 - 06:05
Maria:
36 dagen al gewandeld Willy, geweldig en jij hebt een beetje meer regen gehad dan wij denk ik. In onze 35 dagen hebben we in totaal 4 dagen met wat regen gehad. Niet slecht dus. Koelt wel harder af in de bergen maar dat zal bij jou net zo zijn. Geniet nog maar van je trip net zoals wij doen. Groetjes van Willy en mij. -
21 September 2017 - 16:31
Jan En Wilma Verstegen:
Hoi Willy,
In een ruk je reisverslagen gelezen van alweer 36 dagen.
Wat een machtig mooie dingen heb je al meegemaakt!
Je schrijfstijl is ook fantastisch om te lezen.
Alle succes toegewenst en toi, toi, toi voor jou en je camino.